Omgeving bedrijven

De werkomgeving is van invloed op onze prestaties. Onder werkomgeving verstaan we de ruimte en de omstandigheden  en voorzieningen waarin we werken.
In diverse normbladen zijn de minimale eisen vastgelegd waaraan een werkplek en werkomgeving moet voldoen.

Efficiënte inrichting door optimaal licht, klimaat en geluid.

Verlichting heeft naast vormgeving en sfeer ook invloed op de temperatuur, energieverbruik en geluid. Een goede verlichting draagt bij aan het welzijn van het personeel of de verkoop van een product. Wanneer verlichting langdurig onvoldoende of overdadig is raakt men vermoeid met als gevolg het teruglopen van de prestatie of het maken van fouten. Een goede verlichting is dus belangrijk.

Temperatuur en luchtbehandeling zijn veelal aan elkaar gekoppeld. In een professionele luchtbehandelinginstallatie  wordt de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtverversing op het gewenste niveau gehouden.
Individuele apparatuur kan met meerdere bedieners leiden tot overmatig energieverbruik, klachten over tocht en geluid. Wie kent niet de voorbeelden dat de airco en verwarming beiden op vol vermogen draaien.

Geluid is een onderschat onderdeel van onze omgeving. Geluid is ook complex, enkele voorbeelden, bureaus zijn in eilanden geplaatst waardoor mensen tegenover elkaar zitten, voor onderling overleg wil met elkaar goed verstaan, maar zodra beiden bellen wordt er stilte gevraagd. Achtergrondmuziek kan bijdragen aan een prettige werkomgeving of zelf verkoop stimuleren maar kan hinderlijk zijn bij een gesprek.

heer & meester, uw specialist in werkomgevingen.

Als interieurarchitect neem ik de omgevingselementen mee in het ontwerp. Bij hele specifieke ontwerpen laat ik mij technisch en inhoudelijk ondersteunen door specialisten op het gebied van verlichting, luchtbehandeling en geluid etc. Bij “heer& meester” vindt u de kennis en kunde voor het opstellen van een programma van eisen, het maken van een uitgekiend ontwerp, het uitwerken naar bestektekeningen, het budgetteren en begeleiden van de realisatie. (bouwmanagement)

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met mij op via 06 – 205 34 834 of stuur een e-mail. Ik sta u graag te woord.