Omgeving musea

De ruimtelijke omgeving is van invloed op de ervaring van de bezoekers.

Verlichting, temperatuur & geluid

Verlichting heeft naast vormgeving en sfeer ook invloed op de temperatuur, energieverbruik en geluid. Een goede verlichting draagt bij aan de attractiviteit van een tentoonstelling of de ervaring van de overige ruimtes. Verlichting kan vervelende reflecties opleveren, schade toebrengen aan objecten of overdadig of onvoldoende zijn. Een goede verlichting is dus belangrijk.

Temperatuur en luchtbehandeling zijn veelal aan elkaar gekoppeld. In een professionele luchtbehandelinginstallatie  wordt de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtverversing op het gewenste niveau gehouden.
Individuele apparatuur kan met meerdere bedieners leiden tot overmatig energieverbruik, klachten over tocht en geluid. Wie kent niet de voorbeelden dat de airco en verwarming beiden op vol vermogen draaien.

Geluid is een onderschat onderdeel van onze omgeving. Geluid is ook complex, vooral bij tentoonstellingen kunnen meerdere geluiden op diverse plekken een vervelende achtergrond opleveren. Ook omgevingsgeluiden van bijvoorbeeld een restaurant  kunnen verstorend werken voor de bezoeker van de tentoonstelling.

Totaaloplossingen conform uw programma van eisen

Als interieurarchitect neem ik de omgevingselementen mee in het ontwerp. Bij hele specifieke ontwerpen laat ik mij technisch en inhoudelijk ondersteunen door specialisten op het gebied van verlichting, luchtbehandeling en geluid etc.

Bij “heer& meester” vindt u de kennis en kunde voor het opstellen van een programma van eisen, het maken van een uitgekiend ontwerp, het uitwerken naar bestektekeningen, het budgetteren en begeleiden van de realisatie. (bouwmanagement)

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met mij op via 06 – 205 34 834 of stuur een e-mail. Ik sta u graag te woord.