Wie is heer & meester

In het onderstaande interview door Bert Heinen van Bouwtekst wordt een beeld geschetst van heer & meester:


“Bij elke opdracht ga ik op zoek naar de ziel van de opdrachtgever, met de intentie een gevoel over te brengen”, zegt Martin Koldenhof, eigenaar van het Midden-Limburgse bureau heer & meester, bureau voor architectuur en ontwerp.

profiel-martin-0095-2

Martin Koldenhof; (conceptueel)-architect en ontwerper.

Martin Koldenhof; een conceptueel architect die graag buiten de bestaande patronen denkt. Die de vraag van de klant vertaalt naar de mogelijkheden en zo tot vraaggestuurde ontwerpen komt. Op de vraag hoe hij tot zijn ontwerpen komt zegt hij het volgende:

“Uitgangspunt is dat de klant altijd krijgt wat hij wenst. Negentig procent van hetgeen ik doe is luisteren en hun wensen vertalen naar een aansprekend ontwerp. Tien procent is mijn eigen creatieve meerwaarde. Ik ben niet die eigenwijze ontwerper die puur zijn eigen gevoelens weergeeft. Uiteindelijk maak je een ontwerp voor de klant.”

“De opdrachtgever is altijd leidend in mijn ontwerp”
“De opdrachtgever is altijd leidend in mijn ontwerp”, zegt Koldenhof in het centrum van zijn eigen ontwerp: de Belevingswereld van Bouwcentrum Brentjens in Haelen, waar architecten en aannemers de mogelijkheid wordt geboden om materialen te ervaren in hun toepassing.

Belevingswereld van Bouwcentrum Brentjens

In 2009 begon Martin zijn bureau heer & meester. Een ‘herenakkoord’ waarbij de klant krijgt wat hij wenst. Ontworpen door de ‘Meester’ die staat voor vakmanschap en voor het pure ambacht. heer & meester verzorgt alle tekenwerk en alle ontwerpen en begeleid bouw- en interieurprojecten van ontwikkeling tot uitvoering.
“Ik ben de professionele schakel tussen opdrachtgever en aannemer, waarbij vertrouwen en visie de basis zijn van onze samenwerking”
“Ik ben de professionele schakel tussen opdrachtgever en aannemer, waarbij vertrouwen en visie de basis zijn van onze samenwerking”, aldus Koldenhof:
“Bouwen is een samenspel tussen partijen, waarbij het uitgangspunt dient te zijn dat elke partij wat mag verdienen en de opdrachtgever binnen zijn budget krijgt dat hij wenst.”Het is de creativiteit van mij als architect en ontwerper die zorgt dat met elk budget een mooi resultaat valt te behalen. Een persoonlijk creatief ontwerp tegen betaalbare kosten, dat is mijn uitdaging”, aldus Martin.
“Een persoonlijk creatief ontwerp tegen betaalbare kosten, dat is mijn uitdaging”
Beknopt CV

1990 – 1995

interieurarchitect bij Van Hengstum Interieurarchitekten

 

1995 – 2000

projectmanager bij Gielissen Bedrijven

2000 – 2006

projectmanager bij Heijmerink | Wagemakers Vormgevers Atelier

2006 – 2009

senior projectmanager bij Keijsers Interior Projects

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


WILT U MEER INFORMATIE?

Neem vrijblijvend contact met mij op via 06 – 205 34 834 of stuur een e-mail. Ik sta u graag te woord.