Staatsbosbeheer De Meinweg – verbouwing bezoekerscentrum

Client
Staatsbosbeheer
Locatie
Herkenbosch

 

Verbouwing bezoekerscentrum Staatbosbeheer

 

In Herkenbosch in Nationaal Natuurpark de Meinweg is het bijzondere gebouw van het bezoekerscentrum gelegen. De bestaande gevel met glaselementen was door vandalisme en stormschade een gevaar geworden. Daarnaast was de tentoonstellingsruimte binnen aan vernieuwing toe.

Binnen zijn de tentoonstellingsvloeren verwijderd en is er een nieuwe verdiepingsvloer aangebracht, evenals daglicht toetreding door het plaatsen van ramen in de gevels. Binnen kwam er effectief 250 m2 bruikbare ruimte bij voor ruimten ter ondersteuning aan het bezoekerscentrum.

Aan de buitenzijde werd het glas vervangen door een houten bekleding en nieuwe raamopeningen. De raamopeningen zijn door de toegepaste structuren van de gevel, onder bepaalde hoeken niet zichtbaar wat een spannend effect geeft. De lamellen voor de ramen bieden tevens een extra bescherming.

Werkzaamheden in hoofdpunten: