Category


Musea

Beursstand “the Cube”, op DesignDay

Beursstand “the Cube”, op DesignDay

Beursstand “the Cube”, op DesignDay Beschrijving project Het Design Museum the Cube in Kerkrade wilde zich presenteren op de DesignDay 2016 in Maastricht. Op deze tentoonstelling / beurs presenteren zich ontwerpers met hun innovaties en producten. Om het museum te promoten is een presentatie uitgedacht met een duidelijke link naar het herkenbare gebouw the Cube..
Historiehuis – wisselexpositie “Andere tijden door andere ogen”

Historiehuis – wisselexpositie “Andere tijden door andere ogen”

Historiehuis, “Andere tijden door andere ogen” Beschrijving project In de expositie “Andere tijden door andere ogen” worden Roermondse fotografen vanaf 1850 tot heden voor het voetlicht gebracht. Originele foto’s zijn ingescand en gereproduceerd op panelen met beschrijvingen van de kenmerken van hun fotograaf. De tentoonstelling biedt een reis door de tijd van de ontwikkeling van..
Historiehuis – Wisselexpositie “Toveressen in Ruermonde”

Historiehuis – Wisselexpositie “Toveressen in Ruermonde”

Historiehuis, “Toveressen in Ruermonde” Beschrijving project  De tentoonstelling “Toveressen in Ruermonde”vond plaats in het Heksenjaar dat plaatsvond in Roermond. Het was een educatieve tentoonstelling met name gericht op het voorgezet onderwijs, Het fenomeen “heksen”, zondebokken is gekoppeld aan pesten. De tentoonstelling was verdeeld in 6 thema’s die het proces van aanwijzen tot gevolgen na de..
Historiehuis – wisselexpositie “Hollanders hooren hier ook niet”

Historiehuis – wisselexpositie “Hollanders hooren hier ook niet”

Historiehuis, “Hollanders hooren hier ook niet” Beschrijving project De expositie vertelt het verhaal over de historie van de provincie Limburg en in het bijzonder de stad Roermond. 200 jaar geleden wisten de Roermondenaren het niet. Moesten ze zich nu Fransman, Nederlander, Nedermazer of Limburger voelen. Waardoor zijn de Roermondernaren nog altijd geen grote vrienden van..
Historiehuis – Wisselexpositie “De Noormannen waren hier”

Historiehuis – Wisselexpositie “De Noormannen waren hier”

  Ontwerp wisselexpositie “De Noormannen waren hier” Beschrijving project De expositie “De Noormannen waren hier 881-882!” vertelt het verhaal van de aanwezigheid van de Noormannen in en rondom Asselt bij Roermond. Deze gebeurtenis is in enkele alinea’s beschreven in het boek over de Noormannen in de lage landen van Luit van der Tuuk. Er is..
Historiehuis – wisselexpositie “Joodse onderduikkinderen”

Historiehuis – wisselexpositie “Joodse onderduikkinderen”

Ontwerp wisselexpositie ‘Joodse onderduikkinderen’ Beschrijving project In de expositie “Joodse onderduikkinderen” staan de ervaringen van 6 Joodse kinderen die in de WOII zijn ondergedoken centraal. Onderdeel van de tentoonstelling is de film “Ze is ene tijdje van ons geweest” waarin Lieke Hiegentlich vertelt over haar onderduiktijd. Om een plek te bieden aan geïnteresseerde bezoekers is..

Leudalmuseum – conceptontwerp herinrichting

Conceptontwerp herinrichting museum Beschrijving project Reeds in 2009 werd het eerste contact gelegd met dit museum in Leudal. In 2009 is er een eerste concept gepresenteerd voor een herinrichting van het museum. Hoewel het plan dekking gaf aan wensen en mogelijkheden van het museum werd toch de wens uitgesproken meer thematische tijdzones toe te passen...