Particulier woonhuis Helvoirt; interieurplan

Beschrijving project

Het eerste contact met opdrachtgeefster was naar aanleiding van een krantenartikel over het vak interieurarchitect. Er was een ontwerp en bouwvergunning door een architectenbureau verzorgd inclusief bestek en werktekeningen. Opdrachtgeefster had haar twijfels over daglichttoetreding, plattegrond en het interieurplan van de woning. Ze wilde een second opinion van heer & meester.

Gebaseerd op de plattegrond en het progamma van eisen is er een schetsontwerp gemaakt voor de woning. Op vele punten is er naar ruimte gezocht binnen het bestaande pand door het weglaten van overbodige constructies, het in elkaar schuiven van bergruimtes en extra daglicht door het toevoegen van ramen.

Op basis van het schetsontwerp zijn ook de architectuur gebonden meubels ontworpen en uitgewerkt, zoals voor de keuken, slaapkamer, garderobe en badkamer.
Op basis van de goedgekeurde ontwerpen zijn prijzen opgevraagd, opdrachten aan leveranciers verstrekt en de productie en plaatsing begeleid. In het proces naar oplevering zijn meer en meer taken van de architect overgenomen, o.a. de bouwkundige oplevering en afronding met de bouwkundig aannemer.

In een tweede fase zijn er aanpassingen aan de architectuur van het pand ontworpen en uitgewerkt, waardoor er meer interactie ontstaat met de prachtig aangelegde tuin rondom het pand.

Werkzaamheden in hoofdpunten:

  • Ontwerpen interieurplan incl. plattegronden
  • Ontwerpen interieuronderdelen
  • Werktekeningen maken
  • Aanbesteding en bouwbegeleiding uitvoeren, architectuur en interieur
  • 2e fase Architectonisch ontwerp aanleveren, vergroten en aanpassen woonhuis